Ekonomi

Apple, 5G çip tedariği için Qualcomm ile anlaşmasını uzattı

Apple Inc., Qualcomm Inc. ile olan 5G tedarik anlaşmasını üç yıl daha uzattı.

Qualcomm’dan yapılan açıklamaya göre Qualcomm ile 2026 yılına kadar devam edecek iPhone 5G çiplerinin tedariği için bir anlaşma imzalandı. Bu karar, Apple’ın kendi çiplerini tasarlama yönündeki iddialı çalışmalarının beklenenden uzun sürdüğünü gösteriyor.

Bu haber üzerine Qualcomm hisseleri yükseldi. Qualcomm Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yeni anlaşmanın “2024, 2025 ve 2026’daki akıllı telefon lansmanlarını” kapsayacağını duyurdu. Söz konusu anlaşmanın bu yıl sona ermesi bekleniyordu. Bloomberg’in derlediği bilgilere göre Qualcomm’un gelirinin neredeyse dörtte biri iPhone’dan elde ediliyor.

Öte yandan Qualcomm’un, cihazların internete bağlanmasına ve arama yapmasına olanak tanıyan kritik bir bileşen olan en iyi akıllı telefon modemine sahip olduğu iddiasının doğrulanmasına yardımcı oluyor. Çip, iPhone 12 neslinden itibaren daha hızlı 5G ağlarını destekliyordu.

San Diego merkezli çip üreticisi yaptığı açıklamada, “Bu anlaşma, Qualcomm’un 5G teknolojileri ve ürünlerinde sürdürülebilir liderlik konusundaki geçmiş performansını güçlendiriyor” dedi. Yeni anlaşmanın mali şartları açıklanmasa da Qualcomm, bunun 2019 yılında imzalanan önceki anlaşmaya benzer olduğunu belirtti.

Qualcomm hisseleri Pazartesi günü New York’taki piyasa öncesi işlemlerde yüzde 8’den fazla yükseldi. Öte yandan Apple’ın yüzde 1’i altındayükseliş yaşadı.

aksehirhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu