Haber

CHP, adaylığını geri çekmesi için bir bakanlığa teklifte bulundu mu? Muharrem İnce’nin yardımcısı yanıtladı

Millet İttifakı’nın 13’üncü Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün muhalefetin “adaylıktan çekil” çağrısı yaptığı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile bir araya geldi. Toplantının gündeminin “İnce’nin adaylıktan çekilmesi ve Kılıçdaroğlu’na destek” olması bekleniyordu.

Toplantıda “Adaylıktan Çekilme” KONUSU Gündemde YOKTU

Ancak iki lider konuyu gündeme getirmedi. CHP kanadından, “İnce’nin adaylığından çekilmesi veya Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemesi yönünde herhangi bir talebin olmadığı, olası işbirliğinin gündemde olmadığı” belirtildi.

İNCE’NİN ASİSTANI TARTIŞMALARI REDDETMİŞTİ

Adaylıktan yasal olarak çekilmemesinin son gününde ise “İnce’nin kurmaylarıyla görüştüğü ve çekilme hazırlığı yaptığı, bu kapsamda CHP’lilerle arka kapı diplomasisi yürütüldüğü” ileri sürüldü. Ama Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu tüm bu tezleri reddetti.

“CHP, BAKANLIK VEYA VEKİLLİK TEKLİFİ SUNMADI”

Konuyla ilgili Cumhuriyet’e konuşan Dudu, CHP’nin kendilerinden çekilmesini istemediğini söyledi; Bakanlık veya milletvekilliği teklif etmediğini belirtti. Dudu, İnce’nin aday olduğunu ve seçim sürecini aynı şekilde sürdüreceklerini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu