Haber

Emeklilerin Zam Talepleri: ‘Hepimiz fakirleştik, hepimiz sefalete sürükleniyoruz’

MELTEM KARAKAŞ

Tüm Emekliler Birliği Merkez Temsilciler Meclisi Üyesi Bayram Yumrukaya ise, “Hepimiz yoksullaştık, hepimiz sefalete sürükleniyoruz, özellikle emeklilere, saray hükümeti ‘yaşama, öl’ demek istiyor. Hepimiz ekmek alıyoruz, hepimiz ekmek alıyoruz, zeytin, çay, su, yağ aynı fiyata peki bu maaş ayrımcılığı neden oluyor?” ?” söz konusu.

Tüm Emekliler Sendikası Eskişehir Şubesi, emeklilere verilen zam oranlarına ilişkin bugün bir basın açıklaması yaptı. Eskişehir’de Hamamyolu Caddesi’nde bir araya gelen emekliler, “Emekliler AKP’den hesap soracak” sloganıyla zamlara tepkilerini dile getirdi. Çevredeki vatandaşların da desteklediği basın açıklamasına CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan da katıldı.

“BU MAAŞ AYRIMCILIĞI NEDEN?”

Bayram Yumrukaya şunları söyledi:

“Kısa adı BESAR olan Büro Çalışanları Sendikası Araştırma Merkezi’nin ocak ayı rakamlarına göre; açlık sınırı 21 bin 953 lira, tek bir çalışanın maliyeti 26 bin 712 lira, yoksulluk sınırı 56 bin 942 lira, asgari ücret 17 bin 2 lira, en düşük memur maaşı 32 bin 861 lira, en düşük emekli maaşı 10 bin lira, en düşük memur maaşı 14 bin 741 lira, en düşük dul maaşı 5 bin lira, en düşük emekli maaşı 10 bin lira yetim maaşı 2 bin 500 lira, 2023 enflasyonu ENAG 127’ye göre yüzde, TÜİK’e göre yüzde 64,77. Bu rakamlar bize neyi gösteriyor? Hepimiz yoksullaştık, hepimiz sefalete sürükleniyoruz, özellikle emekliler, TÜİK’e göre yüzde 64,77. Saray hükümeti ‘yaşama, öl’ demek istiyor, hepimiz ekmeği, zeytini, çayı, suyu, yağı aynı fiyata alıyoruz, peki bu ücret ayrımcılığı niye?

“SİZ SICAK SARAYLARINIZDA OTURURKEN EMEKLİ DOĞALGAZINI KAPATIP GECE YATAKLARINDA UYUYOR”

Siz saraylarınızda manda yoğurdu, hurma, kestane balı, yulaf yerken uyurken, emekli aç karnına yatıyor. Siz sıcacık saraylarınızda otururken emekli doğalgazını kapatıp gece yatıyor. Ne yapmak istiyorsun? Emeklinin açlıktan ve soğuktan ölmesini mi istiyorsunuz? Bütün bunlar yetmiyor, üstelik 2024 yılını alaycı bir şekilde emeklilik yılı ilan ediyorsunuz, yüzde 5 iyi haber diyerek emeklilerle dalga geçiyorsunuz! Bu yüzden emekliler size haklarını vermiyor. Emekliler dilenmiyor, haklarını istiyor, haklarını istiyor, zamanında nakit ödedikleri prim oranında insanca yaşam koşulları istiyorlar.

“EMEKLİLERE ZORLU BİR HAYATI KABUL ETMİYORUZ”

Biz emekliler hırsızlık yapmadık. Dolandırıcılık ve dolandırıcılık yapmadık. Vergi kaçakçılığı yapmadık. Biz vatanımızın malını, mülkünü yağmalamadık. En düşük emekli, dul, yetim ve engelli maaşı, en düşük memur maaşına eşit olmalıdır. Yoksulluk sınırının yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması için yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekmektedir. “Emeklilere dayatılan sefalet dolu bir yaşamı kabul etmiyoruz.”

habersindirgi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu