Haber

Erdoğan: Milletimiz iki kez eski sisteme dönmeyi reddetti, parlamenter sistem tartışmaları kapandı

8 saat süren yeni kabinenin ikinci toplantısı sona erdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapıyor.

Erdoğan, “6 Haziran’daki görüşmemizin ardından yemin ederek göreve başlayan yeni Bakanlar Kurulu üyelerimizle görevimize devam ediyoruz. Türk Yüzyılını inşa edecek kadroları vakit kaybetmeden oluşturuyoruz.”

– Sandıkların kapanmasıyla seçim belirsizliğini geride bırakmak çok önemli bir başarıdır. Milletimiz 14 ve 28 Mayıs’ta iki kez gösterdiği irade ile eski sisteme dönmeyi reddetmiştir. Parlamenter sistem tartışmaları süresiz olarak kapatılmıştır. 3-5 ayda hükümetlerin değiştiği dönemler kapandı, Türkiye’ye zaman kaybettiren olaylar tarih oldu.

– Gazi Mustafa Kemal’in ‘milletin efendisi’ diyerek şereflendirdiği köylülerimize yönelik hakaretleri kabul etmiyoruz. Muhalefetin millete ve onun tercihlerine saygı duymayı öğrenmesi gerektiğine inanıyoruz.

14 Mayıs öfkesini depremzedelerden, 28 Mayıs öfkesini de kırsaldaki vatandaşlarımızdan çıkardılar.

– Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına sivil, özgürlükçü, kuşatıcı ve tüm kesimlerin sahipleneceği bir anayasa rehberliğinde yolculuk etmemizi istiyoruz.

-Temmuz ayında engelli ve yakınlarının aylıkları ile yaşlı aylıklarının ödenmesini erteliyor, 1.4 milyon kardeşimizi bayram öncesi sevindiriyoruz.”

– Memur maaş zam oranları ile ilgili meclis sürecini yakında başlatıyoruz.

DETAYLAR GELİYOR…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu