Haber

Eski ABD Dışişleri Bakanı Clinton’a ‘Filistin’ protestosu

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, kampüsü New York’ta bulunan Columbia Üniversitesi Küresel Politika Enstitüsü’nün panelinde yaptığı konuşmada protesto edildi. Clinton kürsüye çıkar çıkmaz “Özgür Filistin” sloganlarıyla susturuldu.

Hillary Clinton’ın ‘savaş suçlularına verdiği destek nedeniyle’ üniversite ortamında konuşma hakkına sahip olmadığını savunan öğrenci grubu, Clinton’un konuşmasını belirli aralıklarla engelledi. Bir başka gösterici ise dışişleri bakanı olduğu döneme atıfta bulunarak Hillary Clinton’ı Yemen, Libya, Irak, Suriye ve ABD halkı adına protesto ettiğini belirtti.

‘HALK SİZİ affetmeyecek’

Fox News’in haberine göre Hillary Clinton konuşma yapmak için podyuma doğru yürürken bir kişi “Hillary Diane Rodham Clinton, sen bir savaş suçlususun” diye bağırdı. Erkek protestocu “Libya halkı, Suriye halkı, Yemen halkı, Filistin halkı ve Amerikan halısı seni asla affetmeyecek” diye bağırırken, Columbia Uluslararası ve Halkla İlişkiler Okulu Dekanı Defan Yarhi-Milo, Protestocuların salondan çıkarılması. Protestocular salondan çıkarılırken “Özgür, özgür Filistin” sloganları attı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir okul yetkilisinin, protestocuları okul kurallarına aykırı davranmakla suçladığı ve “Gitmenizi istiyorum, delegeler artık size binadan dışarı kadar eşlik edecek” dediği duyuldu. İlk protestonun ardından yeniden konuşmaya başlayan Clinton’un sözü bu kez ‘savaş suçlusu’ sloganlarıyla kesildi.

“Çatışmalarla Bağlantılı Cinsel Şiddetin Önlenmesi ve Ele Alınması” başlıklı panele davet edilen ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield’ın konuşması “Özgür Filistin” sloganlarıyla kesildi. Panele bir süre ara verilirken, protestocu öğrenciler üniversite güvenliği tarafından salondan çıkarıldı. Hillary Clinton, daha önce Columbia Üniversitesi’nde katıldığı bir konferansta, 7 Ekim 2023’te İsrailli kadınların Hamas tarafından cinsel saldırıya uğradığını iddia etmesi nedeniyle protesto edilmişti.

(DIŞ HABER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu