Ekonomi

Gıda Komitesi: Fiyat istikrarına yönelik yapısal tedbirler hayata geçirilecek

Gıda ve Tarım Ürünleri Piyasaları İzleme ve Değerleme Komitesi (Komite), Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’in ev sahipliğinde; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Lideri İbrahim Şenel ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla toplandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre toplantıda, Komitenin daha önce aldığı kararlarda gelinen nokta ve yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Küresel ve yurt içi tarımsal emtia ve gıda fiyatlarındaki son gelişmelerin ele alındığı toplantıda, 2023 tarımsal üretim ve 2024 beklentileri konuşuldu. 2023 yılında kırmızı ve beyaz et ile sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan artışların nedenleri tartışılarak tüketicinin fiyat artışlarından minimum düzeyde etkilenmesini sağlayacak önlem ve sonuçlar değerlendirildi.

“Arz güvenliğine yönelik bir tehdit yok”

Ülkemizin hayvansal ve bitkisel ürünlerde tüketim talebini karşılayacak üretim ve stok düzeylerine sahip olduğu, gıda arz güvenliğini tehdit eden bir hususun bulunmadığı vurgulandı.

Açıklamada, “2024 yılında tarımsal üretici ve tüketicilerimizi korumak ve gıda fiyatlarında istikrarı sağlamak amacıyla gıda ve tarımsal ürün piyasalarında tüm araçlar etkin bir şekilde kullanılacak ve yapısal tedbirler hayata geçirilecektir. Piyasanın sağlıklı işleyişini engelleyen girişimler mekanizmalara ve haksız kazanç elde etmeye yönelik çalışmalara hiçbir şekilde tolerans gösterilmeyecektir.” ifadeler kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu