Ekonomi

Hayal kırıklığı yaratan kazanç ve tahminlerin ardından Schneider Electric hisseleri duraklayacak

Schneider Electric’in (SBGSY) hisseleri, güç yönetimi ve otomasyon dijital analitiğinde uzmanlaşmış şirketin 2024’ün dördüncü mali çeyreği için organik gelirde beklenenden yüksek bir büyüme rapor etmesinin ve bir teklif sunmasının ardından Perşembe günü Paris’te %3’ten fazla arttı. 2024 yılı için olumlu görünüm gösterdi.

Şirketin organik geliri son çeyrekte %9,1 oranında artarak ortalama analist tahmini olan %7,44’ü aştı. Toplam gelir 9,48 milyar Euro ile 9,58 milyar Euro’luk tahminin biraz altında gerçekleşti.

2023 mali yılının tamamı için düzeltilmiş hisse başına kazanç, bir önceki yılki 7,11 Avro’dan 7,26 Avro’ya yükseldi, ancak analistlerin ortalama 7,68 Avro beklentisini kaçırdı.

Şirketin geliri bir önceki yıla göre yüzde 5,1 artarak 35,90 milyar Euro’ya ulaşırken, bu rakam 36,05 milyar Euro’luk tahminin bir miktar altında kaldı.

Düzeltilmiş faiz, vergi ve amortisman öncesi kazanç (EBITA), önceki yıla göre %6,6 artarak 6,41 milyar Euro olarak gerçekleşti ve 6,33 milyar Euro’luk beklentiyi aştı. Ayrıca düzeltilmiş FAVÖK marjı %17,6 olan tahminin üzerine çıkarak %17,6’dan %17,9’a yükseldi.

Schneider Electric, 2024 yılı için analistlerin %6,5’lik tahminine kıyasla %6 ile %8 arasında organik gelir artışı öngörüyor.

Şirket ayrıca düzeltilmiş FAVÖK marjının da %18 ila %18,2 arasında olacağını tahmin ediyor; bu da %18,3’lük konsensüs tahmininin hemen altında.

Schneider, döviz kurundaki dalgalanmaların bu yıl gelirlerini mevcut döviz kurlarına kıyasla 400 milyon Euro ile 500 milyon Euro arasında etkileyeceğini öngörüyor.

Jefferies’teki analistler, şirketle ilgili yüksek beklentiler göz önüne alındığında şirketin mali sonuçlarını ve görünümünü “özellikle etkileyici değil” olarak nitelendirdi.

“Yeni açıklanan tahminler güçlü ancak marj tahminlerinin biraz düşük olması nedeniyle orta noktadaki konsensusla karşılaştırıldığında %1’lik potansiyel bir düşüş sunuyor. Şirketin hisseleri son haftalarda değer kazandı ve bu da beklentileri artırdı” dedi.

“Yönetim, örneğin kılavuzun önemli miktarda ihtiyat içerdiğini gösteren beklenmedik olumlu haberler vermediği sürece, bugün mevcut olan bilgiler muhtemelen yeterli olmayacaktır. Bu, özellikle şirketin hisselerinin tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşıp 2019’dan daha fazla artmasından sonra geçerlidir. Geçen ay ligde %8.”

“Yönetim gelir artışı için kesin bir hedef aralığı belirlerken, marjlara ilişkin rehberlik yatırımcıların biraz tatminsiz hissetmesine neden olabilir. Dolayısıyla hisse senedinin bu noktada hafif bir duraklama yapması makul görünüyor.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

habersancaktepe.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu