Ekonomi

İngiltere serbest limanlara sağlanan vergi indirimlerini 5 yıl uzatacak

İngiltere’de Maliye Bakanı Jeremy Hunt, önümüzdeki hafta yapacağı Sonbahar Açıklamasında İngiltere serbest limanlarına sağlanan bazı vergi indirimlerini 5 yıl süreyle uzatacak.

Hükümet, İngiltere’de sekiz, İskoçya’da iki ve Galler’de iki serbest limanın kurulmasına izin verdi; bunların tümü çeşitli gelişim aşamalarındaydı.

Hükümet ayrıca Stormont’ta güç paylaşımı yeniden sağlandığında Kuzey İrlanda’da serbest bir liman kurmayı umuyor.

Bu tesisler aynı zamanda bakanların istihdam yaratma, yenilenme ve ticareti teşvik etme amacıyla İngiltere’nin farklı bölgelerini “düzeltmeye” yönelik girişimlerinin temel taşlarından birini oluşturuyor.

Hükümet bu planların ekonomik büyümeyi artıracağını umuyor ancak eleştirmenler, bunların ekonomik aktiviteyi ülkenin diğer bölgelerinden uzaklaştırma riski taşıdığını söylüyor.

Hükümetin orijinal politikasına göre, mevcut vergi indirimlerinin çoğu şirketler için yalnızca Nisan veya Eylül 2026’ya kadar geçerli olacak. Bunun bir istisnası, şirketlerin serbest bir limanda ilk kuruluşlarından itibaren beş yıla kadar yararlanabilecekleri iş oranı indirimiydi.

Hükümet yetkililerine göre Hunt, şirketlerin serbest limanlarda faaliyet göstermesine yardımcı olmak için bazı vergi indirimlerini 2026’dan 2031’e kadar uzatacak.

Bu hamle yalnızca gelecekteki yatırımlarla ilgili kaygıyı hafifletmekle kalmayacak, aynı zamanda yeni gelen İşçi Partisi hükümetinin politikayı çözme şansını da azaltacak. Ana muhalefet partisinin serbest limanları kapatma gibi bir planı yok ama öncelikleri de yok.

Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, “Finansal olaylar öncesinde spekülasyonlar hakkında yorum yapmıyoruz.”Söylendi.

Forex Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu