Haber

Kılıçdaroğlu, Akşener’in ‘CHP’den para almadık’ iddiasını doğruladı

İyi parti Genel Başkan Meral Akşener, partisinin grup toplantısında CHP’yi sert sözlerle eleştirdi. Akşener, CHP Lideri Özgür Özel’in İYİ Parti’nin hükümetten para aldığını ima ettiğini; “Biz kimseden 1 liralık yardım almadık. Herkes haddini bilecek” dedi. Akşener’in sözlerini doğrulayan CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, “İYİ Parti ile CHP arasında hiçbir zaman para alışverişi olmadı. Meral Hanım doğruyu söyledi.”

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda koltuğunu Özgür Özel’e devreden Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“DEVLETİN KURALLARI YIKILDI”

Tutuklu Can Atalay’ın rütbesinin düşürülmesiyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “Can Atalay meselesinde aslında Türkiye’de hukuk sisteminin olmadığını, hukukun tamamen ayaklar altına alındığını, 100 yıllık cumhuriyetimizin onurunun korunduğunu görüyoruz. Yargı düzeyinde yok edilmiştir. Ormanda bile ‘Orman Kanunu’ diyoruz.” Yargı” dedi.

“SARAY’IN İSTEDİĞİ KARARLARI VERENLER TERTİF EDİLİYOR”

Kemal Kılıçdaroğlu: “Anayasa Mahkemesi kararlarına uymamak ne demektir? Bu ülkede adaletin olmadığını, yargının tek kişinin yönetimine göre karar verdiğini, ona sadık kalanların da olduğunu görüyoruz. irade yani saraydan gelen öneriler doğrultusunda karar verenler belli bir süre içinde terfi ederler.Yargıtay üyesi alt mahkemeden otomatik olarak üye seçilme olayını yaşadık. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Yargıtay’a yani Yargıtay kararına imza atmadan Anayasa Mahkemesi üyesi olarak, bunların savcılar da dahil olmak üzere adli karar veren yargı mensupları olduğunu görüyoruz. Kararlar sarayın istediği biçimde.

Dolayısıyla uymayanların, yani yargıyı ya da adaleti ayaklar altına alan, çiğneyenlerin yargıda değerli mevkilere taşındığını görüyoruz. Bu da karşılıklı olarak saraydan gelen önerilere açık olmanın kapılarını açıyor ve şöyle diyor: ‘Terfi etmenin yolu saraydan gelen önerilere uymaktır, o önerileri yerine getirirsek biz de terfi ederiz.’ Cumhurbaşkanının avukatları bu konuda çok etkili. Üstelik daha dramatik olanı Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın ‘Yargıda çete oluşumu var’ diyor. Bu iddiayla ilgili şu ana kadar yapılmış bir şey yok ya da bilmiyoruz. Kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmamaktadır. Bu kişi Yargıtay üyeliğine seçildi. Başsavcı olarak görev yaptığı dönemde yazdıkları, söyledikleri büyük ihtimalle kapatılacak ve yok olacak. Türkiye böyledir. Bütün bunlara rağmen çok ümitsiz olmamalıyız. Türkiye, saygın yargıçlara, saygın yargı mensuplarına ve canlı bir Türkiye Barolar Birliği’ne sahiptir. Bu nedenle umutsuzluğa kapılmamalıyız. “Eğer 21. yüzyıl Türkiye’sinde bu tür olaylar yaşanıyorsa, bu ülkede AKP’ye oy veren herkesin aslında vicdanını sorgulaması gerekir.”

“SİYASETTE ZENGİN OLDUĞUNU BİLİN, ÇALIŞTIĞINI BİLİN”

Kılıçdaroğlu, “Bürokraside liyakat kalmadı. Yargıda dayanılmaz bir çürüme var. Yozlaşmışlara prestij kazandırılan, ahlaklı insanların ötekileştirildiği bir süreçten geçiyoruz.”

“Siyasetle zengin olmak mümkün değil. Siyasetle zengin olan, hırsızlık yaptığını bilmelidir. Maalesef bizim ülkemizde hırsız daha saygındır! O kadar tuhaf bir ülke olduk ki.”

YEREL SEÇİMLER İÇİN RALLİ KARARI

OyGezilere katılıp katılmayacağı merak edilen Kılıçdaroğlu, mitinglere katılmayacağını belirterek, “Partimizin bir genel başkanı varken benim bir önceki general olarak sahaya çıktığım yanlış anlaşılabilir. Önder.”

AKŞENER’İN “PARA BORSASI”NA CEVAP

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in grup toplantısında “CHP’den bir kuruş para almadılar” sözlerini de doğruladı. “İYİ Parti ile CHP arasında hiçbir zaman para alışverişi olmamıştır. Meral Hanım doğruyu söylemiştir.” diyerek konuya açıklık getirdi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu