Haber

Kocaeli’ye akıllı ulaşım sistemleri

2053 Kocaeli Akıllı Ulaşım Sistemleri Eylem Planı kapsamında çalışmalar devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehir için Akıllı Ulaşım Sistemi bileşenlerini içeren, şehir içi yol ve yerel trafik kontrolü için gelişmiş bir şehir yönetim sistemi tasarlama ve uygulama çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda 20 Mart 2023 tarihinde sözleşmesi imzalanan ‘2053 Kocaeli Akıllı Ulaşım Sistemleri Eylem Planı’ kapsamında belirlenen stratejik hedefler doğrultusunda ilerleme sağlanmaktadır.

 

TOPLANTI YAPILDI

Ulaştırma Daire Başkanlığı bünyesinde yürütülen ‘2053 Kocaeli Akıllı Ulaşım Sistemleri Eylem Planı’ kapsamında yüklenici firma ile görüşmeler yapılmaktadır. Toplantıda, Kocaeli’de mevcut Akıllı Ulaşım Sistemleri Altyapısının iyileştirilmesi, Ulaşımda Sürdürülebilir Hareketlilik, Verimlilik ve Emniyetin sağlanması amacıyla yapılan analizler değerlendirildi.

 

STRATEJİK HEDEFLER BELİRLENDİ

Toplantıda, kentin güçlü yön ve fırsatlarının maksimum düzeyde kullanılması, tehdit ve zayıf alanların etkisinin en aza indirilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların sonuçları değerlendirilerek, stratejik hedeflerin belirlenmesi ve izlenecek yollar planlandı. .

 

AKILLI ULAŞIM SİSTEMİ

Proje sonunda, tüm ulaşım modları ile entegre, güncel teknolojileri kullanan, yerli ve milli kaynaklardan yararlanan, verimli, inançlı, aktif, yenilikçi, dinamik, çevreci, katma maliyetli ve sürdürülebilir akıllı ulaşım sisteminin oluşturulması hedeflenmektedir. kaynaklar.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu