Sağlık

Köyden Köye Seyahat Eden Aile Hekimi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya platformu Twitter’da bir içerik paylaştı. Paylaştığı içerikte Aile Hekimi Samet Gültekin’in Aksaray Bağlıkaya Aile Sağlığı Merkezi’ndeki görev başındaki bir gününün yer aldığı video yer aldı. Sağlık Bakanı Koca, bu içeriğe açıklama olarak, “Dr. Aksaray Bağlıkaya Aile Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimimiz Samet. Sorumluluğunda 2.400’e yakın hastası var. Bir yıl kalacağım, gideceğim dediği yerde dördüncü yılında. Haftanın iki gününü gezici muayene ziyaretlerine ayırıyor. Dört köy dolaşıp hastalarıyla buluşuyor.” yazdı

“Bağlıkaya’da 2.400 Hastam Var”

Söz konusu görüntüye konu olan Hekim Samet Gültekin, 2019 yılından bu yana Bağlıkaya Aile Sağlığı Merkezi’nde Aile Hekimi olarak görev yaptığını belirterek, “Bağlıkaya’da 2 bin 400 hastam var. 4 adet gezici köye 56 birim olarak hizmet vermekteyim. Gezici köylerim; Çavdarlı, Nurgöz, Boyalı ve Bostanlı köyleri mevcuttur. Mobil servis programımızda bu hafta Çavdarlı ve Nurgöz köylerine gideceğiz. ” söz konusu.

Aile Hekimi Samet Gültekin: “Çavdarlı Köyü’nde 25 Hastayı Muayene Ettik”

Çavdarlı köyünü ilk ziyaret eden Doktor Gültekin, “Bugün Çavdarlı Sağlık Ocağı’ndaydık. 25 hastayı inceledik. Hastalarımızın rutin kontrollerini gerçekleştirdik. Pazartesi günü kanı alınan 4 hastamız vardı ve bugün geldiler. Burada kan sonuçlarını değerlendirdik ve ilaç ayarlamalarını yaptık. 1 hamile hastamız oldu. Ebe ile birlikte gebe hastamızın rutin kontrollerini de gerçekleştirdik. İki bebek aşısı yaptık. Çavdarlı Köyü’ndeki işlemlerimiz artık bitti. Biraz sonra hakikat için Nurgöz Sağlık Ocağı’na doğru yola çıkacağız.” dedi.

“Hastalarımızın Sadece Hastalıkta Değil Her Zaman Yanındayız”

Çavdarlı köyünden sonra Nurgöz köyünde hastalarına bakan Hekim Samet Gültekin, “Bugün Çavdarlı köyünden sonra ikinci durağımız olan Nurgöz Sağlık Evi’ne geldik. Burada iki hastamız vardı. Amcamıza öğlen dışarı çıkmamasını söyledik. Nadiye Teyzemiz de 68 yaşındaydı. Meme kanseri taraması için sağlık merkezine sevk ettik. Doğal olarak her iki hastamızın tedavilerini de ayarladık. Her hafta Nurgöz köyünü ziyarete geliyoruz. Hasta da olsa her zaman bizim için değerlidir. Sağlık merkezimizde aslında tüm hastalarımızın rutin muayenelerini yapabiliyoruz ve tarama hizmeti de veriyoruz. Bunlar bizim için çok değerli. Aile hekimleri olarak hastalarımızın sadece hastalık durumlarında değil, her zaman yanlarındayız. Aile hekiminizi erkenden tanıyın.” (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

habertuzla.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu