Yaşam

Leyla Hanım’ı oynayan Özge Borak konuştu…

KOCAELİ (İGFA) –İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet öncülüğünde vizyona giren ve efsane lider Leyla Atakan’ın hayatını anlatan Leyla Hanım belgesel filmi unutulmaz bir gala programına sahne oldu.

Leyla Atakan’ı canlandıran ünlü oyuncu Özge Borak, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen gala programında yaptığı konuşmada, İzmit halkını yalnız bırakmadıkları ve heyecanlarına ortak oldukları için teşekkür etti. Borak, bu projenin hayata geçmesinde öncülük yapan ve desteğini esirgemeyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ederek, sinemanın arkasında çok büyük bir ekibin olduğunu söyledi.

“MUHTEŞEM BİR HAYAT HİKAYESİ”

Özge Borak, Leyla Atakan’ın hayatının filme alınacağı ilk söylendiğinde kendisine birçok bilgi verildiğini, daha sonra araştırması sırasında muhteşem bir hayat hikayesiyle karşılaştığını belirterek, “Kadın olmak zor olsa da dünyada kadın olmak çok zor. Türkiye’nin siyaset yapmaya çalışması ve bunu iyi yönetebilmesi gerçekten takdire şayandır.” Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolu takip eden, halk tarafından seçilmiş, “Ben ancak beni seçenlere hizmet ederim” demeden tüm halka gönülden hizmet etmiş, gerçek bir Cumhuriyetçi Atatürk hanımı merhum Leyla Atakan, herkesin ablası olacak kadar samimiydi. Hayatını tasvir etmekten gurur duydum. Unutmamak gerekir ki bizler her zaman birlikte hareket edebilen, gerektiğinde geçimini sağlamayı bilen, seçme ve seçilme hakkını birçok Avrupa ülkesinden çok önce kazanmış kadınlarız, her ne kadar bazen Avrupa’ya hayran olduğumuz için eleştirilsek de. , ve Atatürk’ün önderliğinde birçok fırsata sahip olanlar. “Biz millet olmuş bir milletin mensuplarıyız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu