Haber

MGM uyardı: Fırtına tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü , bugün Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurarak, vatandaşları olası aksiliklere karşı uyardı. Yarın İzmir Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak ve Kütahya çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Bugün Marmara’nın güney ve doğusunda Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde başlayacak gök gürültülü sağanak yağış, yarın akşam saatlerine kadar devam edecek.

MGM’den yapılan diğer açıklamada, “18.06.2023 Pazar akşamına kadar Sinop ve Ordu’nun iç kesimleri ile Samsun çevresinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, sel, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi aksiliklere ve ulaşımdaki aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olun.

Ege bölgesinde beklenen gök gürültülü sağanak yağış için şu açıklama yapıldı:

“18.06.2023 Pazar günü İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak ve Kütahya çevreleri ile Afyonkarahisar’ın batısında gök gürültülü sağanak yağışın yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Ani sel, sel , yıldırım Yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi aksiliklere ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmak gerekiyor.

Kaynak: ANKA / Yeni

marmara-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu