Teknoloji

Microsoft Geçiş Anahtarını Tüm Bireysel Kullanıcılarına Açtı

Microsoft şirketi, tüm bireysel kullanıcı hesapları için geçiş anahtarı desteğini tam kapsamla kullanıma sunacak. Bu yapılan destek geçtiğimiz sene Windows 11 sürümünde kullanılır hale getirilmişti. Bu destek diğer Windows sürümlerinde, iOS’te ve Android’de de geçiş anahtarları oluşturulabileceği söyleniyor. Bu nedenle her seferinde parola yazmadan Microsoft hesaplarında rahatlıkla oturum açma imkanı verecek.

Windows kullanıcıları geçiş anahtarıyla giriş yapmak için parmak izi, yüz, PIN kodu veya güvenlik anahtarı seçeneklerinden birini tercih edebilir.

Microsoft’un uyumluluk, güvenlik ve kimlikten sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Vasu Jakkal tarafından konuyla ilgili olarak yapılan duyuruda şu ifadeler yer alıyor: “Artık mobil ve masaüstü tarayıcılarda Copilot ve Microsoft 365 da dahil olmak üzere Microsoft uygulamalarında ve web sitelerinde oturum açmak için bir geçiş anahtarı kullanabileceksiniz. Kendi geçiş anahtarınızı kullanarak Microsoft uygulamalarının mobil sürümlerinde oturum açma desteği önümüzdeki haftalarda sunulacak.”

Bu geçiş anahtarları, Microsoft’un parolasız bir geleceğe doğru ilerleme çabalarında büyük bir kilometre taşını temsil etmekte. Şirket, Windows Hello kimlik doğrulamasını ilk olarak 2015 yılında Windows 10 ile sunarak parmak izi, yüz veya PIN aracılığıyla bir bilgisayarda oturum açmayı mümkün hale getirmişti. Marka daha sonra Nisan 2018’de FIDO güvenlik anahtarlarını destekledi ve ardından 2021’de Microsoft hesapları için tamamen şifresiz bir seçeneği eklemiş oldu.

Microsoft Geçiş Anahtarı Desteğinde Apple ve Google İle Aynı Düzeyde

Geçiş anahtarları artık Google, Apple, Microsoft ve diğerleri tarafından benimsenen endüstri normu hâline getirildi. Şu zamana kadar 400 milyondan fazla Google hesabında şifre anahtarları kullanıldığını gördük. Bu da demek oluyor ki şifre anahtarlarının her yerde oturum açmak için şifre kullanmak zorunda kalmanın popüler bir alternatifi olduğunu ortaya çıkarıyor.

bunyan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu