Haber

PFDK, Şenol Güneş’e ceza verdi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e verilen cezayı açıkladı.

Adana Demirspor maçı sonrası Şenol Güneş’e ‘basın toplantısında yaptığı açıklamalarda sportmenliğe aykırı hareket ettiği’ gerekçesiyle PFDK tarafından 104 bin TL para cezası verildi.

“Bu lig, sonuçları ne olursa olsun mantıksız, yasa dışı bir ligdir”

Süper Lig’in 35. haftasında Adana Demirspor ile Beşiktaş, Yeni Adana Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Bu mücadelede siyah-beyazlılar güçlü rakibini deplasmanda 1-0 geriye düşmesine rağmen 4-1’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmanın ardından Beşiktaş’ın deneyimli teknik direktörü Şenol Güneş, TFF’yi eleştirdi. Güneş şu sözleri kullandı:

“Bunu suçlamak için söylemiyorum ama bu lig, sonucu ne olursa olsun mantıksız ve kuralsız bir lig. 2-3 hafta dinlenip maç oynuyorsunuz, bir grubun puanı yok, oradan 3 puan alıyor.” Oh, bu takımın kiminle maçı var?’ Şu an o şans bizde yok ama Galatasaray-Fenerbahçe maçı oynanacak o zaman maçları olmayacak şampiyon belirlenecek onlar için lig bitmiş olacak Fenerbahçe yarışa devam ederse maç da olmazdı.Biri devam edip başkasının maçı bitseydi ne olacaktı.1 hafta Maçta ne olacağını görmek için beklerdi.Bu konularda nasıl bir karar alınması gerekirdi. Baştan beri kafamda.Söylemeye çalıştım ama tartışmanın o tarafına girmemek için hiç girmedim.Hep futboldan bahsettik.Bugün de bundan bahsedeceğiz ama lazım. ligi planlarken uygun şekilde planlayın.”

Bu açıklamaların ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş Teknik Yöneticisi Şenol Güneş’i Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu