Haber

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Tasarıyı Görüşecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Tasarısını 9 Kasım Perşembe günü görüşecek.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, AK Partili milletvekillerinin imzasıyla sunulan Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Tasarısını gündemine aldı.

Komisyon Perşembe günü AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Alım başkanlığında toplanacak ve öneriyi görüşecek.

Teklife göre, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı, kamu tüzel kişiliğine sahip Aile ve Gençlik Fonu kurulacak.

Fonun kaynakları, Türk Petrol Kanunu kapsamında toplanan devlet payı ile Maden Kanunu kapsamında toplanan devlet hakkının yüzde 20’sinden, kanun ve kararnamelerle kurulan ve kurulacak fonların gelirlerinin yüzde 10’una kadar değişmektedir. Geri ödemesi öngörülen projeler kapsamında Cumhurbaşkanı kararıyla. Ödemeler, her türlü nakdi bağış, yurt içi ve yurt dışı kaynaklardan yapılan yardım ve hibeler ile diğer gelirlerden oluşan bedellerden oluşacak.

Fonun giderleri, yönetim kurulu tarafından onaylanan projeler kapsamındaki teşvik, hibe, takviye, kredi ve garantiler için ilgili kurum ve kuruluşlara aktarılan fiyatlar ile bunlardan ve komitelerden kaynaklanan hizmet bedeli fiyatlarından oluşacak. fon kaynaklarının yönetimi, yönetim kurulu tarafından onaylanan projeler kapsamındaki harcamalar ve diğer operasyonel giderler. .

Projelerin ekonomik ve teknik fizibilitesine ve fondan aktarılan tutarların hukuki, etkin, ekonomik ve verimli kullanılmasına ilişkin sorumluluk ilgili kurum ve kuruluşlara ait olacaktır.

Aktarılan tutarlar, genel bütçe kapsamındaki idareler için genel bütçeye, diğer idareler için ise ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının bütçesine gelir olarak kaydedilecektir.

Fona ilişkin mali bilgiler en az 6 ayda bir kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu