Haber

Ultra Sümela Trail Yarışı Trabzon’da Yapıldı

Trabzon’da spor Etkinlikler kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından “Ultra Sümela” isimli parkur yarışı düzenlendi. İlk kez gerçekleştirilen uzun ve orta mesafe parkur yarışları renkli görüntülere sahne oldu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Ultra Sümela Koşusu” Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı’nın da içinde bulunduğu Altındere Vadisi Milli Parkı’ndaki parkurda gerçekleştirildi. Sabah saat 07.00’de başlayan maraton, akşam 17.00’de sona erdi. 55 kilometrelik “Ultra Sümela” uzun mesafe yarışı ve 18 kilometrelik “İyi ki Varsın Eren” orta ara parkur yarışına yerli ve yabancı sporcular ilgi gösterdi. Orta vade 5 saat, uzun vade ise 10 saat sürerken, bu dönemde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, spor organizasyonlarına önem verdiklerini belirterek, “Ultra Sümela Patika Koşusu’nu tanıtım amaçlı planladık ve bu yıl başlıyoruz. Planlanan koşular 55 kilometrelik ‘Ultra Sümela’ ve ‘Ultra Sümela’ sloganlarıyla gerçekleştirildi. 18 kilometrelik ‘Hayırlı olsun Eren’. Bu aktiviteyle şehrimizin spor turizmine de perspektif kazandırıyoruz.” “Ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğuna bir kez daha şahit olduk. Maçka Altındere vadisi, Sümela gibi bir coğrafyada oluşturulan harika parkurla Ultra Sümela koşusu önümüzdeki yıllarda ilimiz ve bölgemiz için vazgeçilmez spor aktiviteleri arasında yerini alacaktır.” dedi.

“Ultra Sümela Koşusu”nda erkekler genel klasmanda Kemal Kukul birinci olurken, “İyi ki Varsın Eren Koşusu”nda erkekler genel klasmanında Emrah Çalışkan birinci, kadınlarda ise Nermin Yavru birinci oldu. ırk.

Diğer kategorilerde birinci olan sporcular şöyle:

55 K/ 18-39 yaş arası erkekler: Judah David Vendevelde

55 bin/ 40-49 yaş erkek: Abdurrahman Ayazoğlu

55 K/ 50 ve üzeri erkek: Mustafa Şahin

18 K/ 18-39 yaş erkek: Fatih Yılmaz

18 K/ 40-49 yaş erkek: Köksal Karslı

18 K/ 50-59 yaş arası erkek: Kadir Öztürk

18 K/ 60 ve + yaş erkek: Fikret Gürsoy – TRABZON

sandikliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu