Teknoloji

YEO’dan Gürcistan’a 500 kV ultra trafo merkezi

Gürcistan’da kurulacak 500 kV 267 MVA kapasiteli İdliani Gaz İzoleli Trafo Merkezi ihalesini Türkiye’nin önde gelen mühendislik ve teknoloji şirketlerinden YEO Teknoloji ile Gürcistan merkezli Bemoni firması kazandı. İş ortaklığı, yaklaşık 33,6 milyon $’a mal olacak bu stratejik trafo merkezinin tasarım, mühendislik, inşaat, mekanik, elektrik, tedarik, montaj, test ve devreye alma dahil olmak üzere anahtar teslim projesini gerçekleştirecek. Söz konusu trafo merkezi, Gürcistan’ın saygın enerji iletimini desteklerken, ülkenin yenilenebilir enerji alanındaki gelişimine de destek verecek.

 

Türkiye’nin önde gelen mühendislik ve teknoloji şirketlerinden YEO Teknoloji, yerel ortağı Bemoni ile Gürcistan’ın en değerli trafo merkezi projelerinden birini üstlendi. YEO ve Bemoni, Mestia’da yapılması planlanan Idliani 500/110/35/10 kV Gaz Yalıtımlı Trafo Merkezi’nin anahtar teslimi montaj (tasarım, mühendislik, inşaat, mekanik, elektrik, tedarik, montaj, test ve devreye alma) projesini tamamlamıştır. , Gürcistan. ihaleyi kazandı. 500 kV ve 33,6 milyon dolarlık proje, bu türde şebeke seviyesinde yapılabilecek en üst düzey projelerden biri olacak.

Gürcistan’ın güç dönüşümüne katkıda bulunun

Söz konusu trafo merkezi, Gürcistan’ın sağlam elektrik iletimini desteklemek ve Svaneti bölgesinde inşa edilmesi planlanan toplam 200 megavat kapasiteli yeni hidroelektrik santrallerinin sağlıklı elektrik üretimine katkıda bulunmak amacıyla inşa edilecek. Ayrıca, ülkenin elektrik sisteminde yenilenebilir enerjinin gelişimini de güçlendirecektir.

Proje ile Türkiye ve Gürcistan’ın ortasındaki ekonomik ve ticari çıkarlar da güçlenecek. İştirak, Gürcistan’ın devlet elektrik iletim sistemi işletmecisi JSC Georgian State Electric System (GSE) tarafından ihale edilen anahtar teslimi projeyi 2025 yılında tamamlamayı planlıyor.

YEO Teknoloji, özellikle yenilenebilir enerji alanında bir EPC olarak konumlanmakta ve uçtan uca çözümler ile anahtar teslim kurulum hizmetleri sunmaktadır. Oluşturmuş olduğu aktif küresel iş geliştirme ağının yanı sıra finansal işbirlikleri ile yenilenebilir enerji alanında yatırımcılara; finans, proje, ruhsat, mühendislik, inşaat, satın alma ve kontrol gibi konularda kalıcı çözümler üretir. ‘Mümkün olduğunu düşünüyoruz’ sloganıyla, doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak için yenilikçi projeler üretmeye devam ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu