Haber

Amerika’nın en büyük hapishanesi El Salvador’da açıldı

– Amerika’nın en büyük hapishanesi El Salvador’da açıldı

İlk 2 bin çete üyesi mega hapishaneye sevk edildi

SAN SALVADOR – 40 bin kişilik kapasitesiyle Amerika’nın en büyük hapishanesi El Salvador’da açıldı. Önce 2 bin çete üyesi mega cezaevine nakledildi.

40 bin kişilik kapasitesiyle Amerika’nın en büyük hapishanesi Orta Amerika ülkesi El Salvador’da açıldı. İlk 2.000 dövmeli ve yalınayak çete üyesi, ayaklarında prangalarla mega hapishaneye nakledildi.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele yaptığı açıklamada, “Burası, artık halka zarar veremeyecekleri yeni evleri olacak.” dedi.

Cinayetler ve diğer şiddet içeren suçlardaki artışın ardından, Bukele’nin suça karşı savaşının bir parçası olarak on binlerce şüpheli gangster acil bir durumda tutuklandı. Kabahat operasyonlarında 64 binden fazla şüpheli tutuklandı. Hükümet, toplu tutuklamaların amacının çeteleri “tamamen yok etmek” olduğunu belirtti.

Yetkililer MS-13 ve Barrio-18 gibi kabahat çetelerinin sayısının on binleri bulduğunu ve cinayet, gasp ve uyuşturucu kaçakçılığından sorumlu olduğunu açıkladı.

İnsan hakları örgütleri ise bu kapsamda saf olmayan kişilerin de yakalandığını iddia ederek, gözaltına alınanlardan bir kısmının “zalimce, insanlık dışı veya aşağılayıcı muameleye” tabi tutulduğunu bildirdi.

Başkent San Salvador’un 74 kilometre güneydoğusundaki Tecoluca’da bulunan mega hapishane, “100’den fazla” mahkumu tutmak için her biri yaklaşık 100 metrekare büyüklüğünde 32 hücreye sahip sekiz binadan oluşuyor. Hücrelerin her birinde sadece iki lavabo ve iki tuvalet vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu