Haber

Bayraklı Anne Kucağı!

Türkiye’yi sarsan depremin yaralarını sarmak için her türlü çabayı gösteren Bayraklı Belediyesi, ilçeye gelen depremzedeleri de unutmadı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan iş birliği kapsamında belediyeye bağlı anaokullarında açılacak ek kontenjanlara 3 ile 6 yaş arasındaki depremzedeler yerleştirilecek. Önder Serdar Sandal, “Çocuklarımızın travmalarını atlatmaları ve eğitimde geri kalmamaları için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

EĞİTİMDEN GERİ DÖNMEYECEKLER

Yaşanan büyük afetin ardından afet bölgelerinde vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, deprem felaketinin ardından Bayraklı’ya yerleşen 3-6 yaş arası çocuklara kreşlerin kapılarını açıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içinde hayata geçirilen uygulama kapsamında Bayraklı’da depremzede çocuklar, Bayraklı Belediyesi Ayda Bebek ve Elif Bebek Anaokullarından yararlanabilecek. Uzman ekibi, donanımı ve özel okullardan farklı eğitim modeliyle örnek teşkil eden okul öncesi eğitim kurumlarında öğrenciler hem sosyalleşecek hem de öğrenecekler. Başvuru ve kayıt ile ilgili bilgiler belediyenin 477 20 00 numaralı telefonundan alınabilir.

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Depremden etkilenen çocuklarımızın travmalarını atlatmaları ve eğitim süreçlerine devam etmeleri çok önemli. Okul öncesi eğitim kurumlarımızda ilçemize yerleşen depremzede ailelerinin çocuklarını ağırlıyoruz. Elimizden geldiğince ailelerimizin, çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Yaralarımızı birlikte saracağız, birlikte iyileştireceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
 

cayirova-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu