Ekonomi

Ankara bu iddiayı konuşuyor: Hafize Gaye Erkan’ın ataması kurdaki yükseliş nedeniyle askıya alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun süredir ekonomiye yön vermek istediği Mehmet Şimşek, yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturdu. Vatandaşın kanayan yarası olan ekonomideki sorunları düzeltmek için kolları sıvayan Şimşek’in kendi kadrosunu kurmak için düğmeye bastığı ve Merkez Bankası başkanlığına Hafize Gaye Erkan’ı getirmek istediği iddia edildi.

RANDEVUNUN GECİKMESİ MERAK EDİLMİŞTİR

Şimşek de Ankara’da Hafize Gaye Erkan ile ilk görüşmesini yaparken, bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi beklenen genç ve başarılı ekonomistin kısa süre içinde Merkez Bankası başkanlığına atanması bekleniyordu.

“YENİ YÖNETİM SORUMLU TUTULMAKTADIR”

Hafize Gaye Erkan’ın atanamaması kafalarda soru işareti bırakırken, Ankara kulislerinde konuşulan bir iddia büyük yankı uyandırdı. Erkan’ın Merkez Başkanlığı’na atanmasının gecikmesinin nedeninin, yeni yönetimin kurdaki yükseliş ve ekonomideki sorunlardan sorumlu tutulmak istememesi olduğu ileri sürüldü.

DÖVİZDEKİ ARTIŞ YÜZDE 7’Yİ AŞTI

Randevuların ardından piyasa uygulamaya bakacak ve TL varlıklar buna göre fiyatlanacak. Mevcut enflasyon yüzde 40’ın biraz altında olmasına rağmen politika faizi yüzde 8,5’te. Yeni Merkez Bankası yönetiminin güçlü bir adımla bu faiz oranını yüzde 25-30’lara çıkarması bekleniyor. Dolar kuru dün 7’den fazla artarak 23.2 lirayı bulurken, euro 25 lirayı geçti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu