Haber

Depremin ardından fırsatçılar Gaziantep’te sahne aldı! 14 liraya ekmek satıyorlar

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler bölgede ağır tahribata neden oldu. İki depremde Kahramanmaraş’ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, GaziantepMalatya ve Hatay’da çok sayıda bina yıkıldı, binlerce vatandaş hayatını kaybetti.

14 LİRAYA EKMEK SATIŞI

Depremin ardından kısa sürede fırsatçılar sahneye çıktı. Gaziantep’te bir ekmek fırınında çekilen görüntüler pes ettirdi. Onlarca kişiyle birlikte fırına gelen bir bayan, “Ekmek kaç para?” diye sordu. Fırıncı “14 TL” diye cevap vermiş.

“Ekmek 14 Lira mı?”

Vatandaş aldığı cevaba cevaben, “Böyle bir durumda bile bunu yapabilirsiniz. Ben bir şey demiyorum.” Tepkisini sözleriyle gösterdi. Bir başka vatandaş da “14 liraya ekmek var mı?” diye tepki gösterdi.

10 İLDEKİ FIRINLAR FİYAT OLMADAN EKMEK DAĞITACAK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay dün yaptığı açıklamada, depremin vurduğu 10 ilde vatandaşların ekmeklerini fırınlardan ücretsiz alabileceklerini söyledi. Oktay, “Tüm illerimizde normal aşevleri ve beslenme merkezleri kuruldu. Kızılay başkanlığındaki beslenme hizmet grubumuz bakanlarımızın koordinasyonunda ve fiili mülki idarenin yürütmesinde devam ediyor. Vatandaşlarımız ürünlerini alabiliyor. 10 il ve ilçemizde bulunan fırınlardan ekmeklerini ücretsiz alabiliyorlar. Fırınlarımızla gerekli koordinasyonu zaten yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

haberhazro.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu