Teknoloji

Horizon Forbidden West: Burning Shores İncelemesi

The Horizon: Zero Dawn serisi şüphesiz son 10 yılın en iyisi. Oyun istasyonu dizilerden biri. Bu serinin çok satıp ödül kazanmasının yanı sıra oyunculara paralarının karşılığını verecekleri geniş bir dünya sunması, keşfedilecek ve yapılacak tonla şey olması ve oyun oynarken oyuncuyu nasıl eğlendireceğini bilmesi bu serinin en değerli yönleri. oyunda kaldıkları süre. serinin 2. oyunu Ufuk Yasak Batı Geçen yıl yayınlandı. Bu kez Aloy ile yanan kıyılara yani Burning Shores’a yolculuk ediyoruz. yanan kıyılar DLC olduğu için tabii ki 2. oyun kadar uzun değil. Bu nedenle baştan uyaralım: Tadı damağınızda kalacak.

Oyunun süresi kısa ancak bunun daha rafine bir oyunla sonuçlandığını söylemek yanlış olmaz. Burning Shores, geliştirici grubu Gerilla Oyunları İzinli . ağırlıklı ve odaklanmış bir deneyim sunmak için. Öte yandan, her şeyi görmeye çalışmak ve her görev için koşmak, hem ana oyunların uzun oynanış süresi hem de yapılacak çok fazla şey nedeniyle zaman zaman yorucu olabiliyor. Guerilla Games, Burning Shores ile serinin temposunu biraz düşürüyor.

Ama tabii oyunun temposu yine kendi içinde yüksek; Hatta güzel eklemeler yapılmış. Yine yüksek yapılara tırmanarak makinelerle savaşıyor, bulmacalar çözüyor ve yeni şeyler keşfediyoruz. Guerrilla Games, keşfedilecek yeni makinelerle bu oyuna sürprizler ekledi ve onları yenmenin daha eğlenceli yollarını yaptı. Tamam, ama Burning Shores’ın hikayesi nedir?

Yanan kıyılar bizi Los Angeles için alır. Bölgeyi vuran sarsıntılar sonucu faaliyete geçen volkanlar etrafa kül püskürtürken, her yanda lav nehirleri var. Şaşırmayacağımız bir şekilde bölgede makineler dolaşıyor. Bunun tek bir nedeni var ve hayatta kalan tek Zenith o. Walter Londra.

Walter London, şimdiye kadar gördüğünüz tüm narsist karakterler arasında en sınırları aşan olabilir. Bir madencilik işvereni ve Heaven¢ CEO’su Yalnız bir adam olan Walter London, Los Angeles’ın Burning Shores adlı harabelerine vardığında bir şey keşfeder: batık bir Quen keşif gemisi. Üstün megalomanisi ve ikna kabiliyeti ile kendini bu klana kazandırmıştır. A Time of Living Cet and Ashes Kendini hayatta kalan tek kişi olarak sunan Londra. tam tersi olana kadar MerhabaVe Şeykaçıkana kadar…

Ah evet Seyka. Yeni oyunda bir karakterimiz daha var. sayka, Quen klanından yeni arkadaşımız Ablası Walter London tarafından esir alınan Seyka da en az Aloy kadar yeteneklidir ve savaş alanında ortalığı karıştıran tiplerden biridir. Amacı Zenith’i durdurmak olan Aloy ve Seyka’nın kimyası ikisi de olunca oyuna “renk” geliyor ve spoiler vermemek için bu kısmı keşfetmek size kalıyor.

Burning Shores’ta aksiyon, Sıfır Şafakveya yasak batı Oynayan herkese tanıdık gelecektir. Her iki oyunda olduğu gibi Burning Shores’ta da dev robotik hayvanlarla savaşıyoruz ve buna Quen klanını da ekliyoruz. Çeşitlilik, yeni silahlar ve yeni makinelerle de destekleniyor. Artık uğraşmanız gereken çok daha fazla makine var ve onları yenebileceğiniz silahlar da öyle. Bunlardan, Far Zenith teknolojisi ile güçlendirilmiş yeni güç silahı Favoriniz olacağını düşünüyoruz. Ek olarak, beceri ağacına eklemeler yapılmış. Bu sayede oyun mekanikleri çeşitlenirken, kullandığınız silah ve zırhlara ekleyeceğiniz koleksiyon segmentlerinin en uygun kombinasyonunu yapabilmek için başınızın dönmesi mümkün. Evet, bu konuda ironi yapıyoruz çünkü biraz daha kolaylaştırmak uygun olabilir; Bazen bakmaktan gerçekten yoruluyorsunuz. Oyunda yer alan bulmacaların da zaman zaman sizi zorlayacaklarını söyleyebiliriz; bu güzel bir şey

Ve görsel… Vay-ne! Oyundaki her şey büyüleyici görünüyor. Bunun nedeni Burning Shores PlayStation 5’e özel olmak; tamamen PS5 için optimize edilmiştir. Böylece Sony’nin yeni nesil oyun konsolunun gücünü artık gördüğümüzü söyleyebiliriz. Bu açıdan ana oyunun çıtasını yükselttiğini rahatlıkla söylemek mümkün. manzaralar, performans modunda hatta kendini hayrete düşürecek düzeyde. Buna Burning Shores’ın muhteşem görüntülerini de eklediğinizde ortaya muhteşem bir tablo çıkıyor. Oyunda kendinizi bol miktarda lav nehirlerinin yanı sıra derelerin, kanyonların ve gökyüzünün hareketlerini izlerken bulacaksınız. Aksiyon tarafında ise yağ gibi akan dövüş mekanikleri ile bu renkli dünyada çok eğleneceğinizi düşünüyoruz.

Çözüm

Evet Burning Shores son dönemde geliştirilen en akıcı DLC’lerin ortasına rahatlıkla girecek yapım türü. Forbidden West’e yeni bir soluk getiren Horizon, serinin üçüncü oyunuyla heyecanı tazeliyor. Muhteşem görselleri, dozunda aksiyon, hikaye anlatımı, oyun mekanikleri ve eklemeleri ile eğlenceli saatler geçirmenizi sağlayacak bir yapım. Serinin sıkı bir hayranıysanız, şimdiye kadar oynamış ve bitirmişsinizdir, ancak hala şüpheleriniz varsa, Burning Shores kitaplığınıza eklemekten çekinmemeniz gereken bir oyundur. Guerilla Games’in Burning Shores ile arttırdığı vitesin serinin üçüncü oyununda nereye varacağını merakla bekliyoruz.

Puan: 87

ETİKET

Tip:Aksiyon, Macera, RYO
platformu:PS5
Distribütör:Sony Etkileşimli Eğlence
Geliştirici:Gerilla Oyunları
Satın almak için:www.playstation.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu