Ekonomi

Rahmi Koç’un fonundan satın alma

Rahmi M. Koç’un sahibi olduğu RMK Capital AG, dünyanın önemli tekne şirketlerinden Cantieri Capelli’nin çoğunluk hissesini satın aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, küçük ve orta boy tekne kategorisinde dünyanın önde gelen bot üreticilerinden Cantieri Capelli Srl’nin (Capelli) çoğunluk hisselerinin RMK Capital AG ile İtalyan Capelli Ailesi arasında satın alınması, tamamlandı. Şirketin uluslararası pazardaki konumunu güçlendirmeyi amaçlayan bu satın almayla Capelli, farklı kullanım amaçlarına uygun yeni botları da portföyüne ekleyerek Türkiye’de üretmeyi planlıyor.

1974 yılında İtalya’nın Cremona kentinde kurulan Capelli, yarı sert bot kategorisinde küresel liderliğini uzun yıllardır sürdürüyor. Firma, 2,2 metreden 15 metreye kadar 48 farklı model yarı sert şişme bot ve 10 metreden 10 metreye kadar 18 farklı model fiberglas bot üretme kapasitesine sahiptir.

Koç: Cumhuriyetimizin 100. yılında katılım, ülkemiz denizciliğinin ilerlemesine katkı sağlayacaktır

Ortaklığa ilişkin görüşlerini paylaşan RMK Capital AG’nin sahibi işadamı Rahmi M. Koç, “Denizcilik dünyasında müstesna bir yere sahip olan Capelli ile ortaklığımızı çok değerli buluyorum. Bu ortaklık sayesinde, Capelli’nin en büyük distribütörlerinden biri olan East Marine ile değerli bir ortaklık.” Bir sinerji yaratacağımıza inanıyorum. Capelli uzun yıllara dayanan tecrübesiyle dünya pazarının başkanlığını, East Marine ise satış yeteneğiyle ülkemiz denizcilik pazarı zincirinin başkanlığını yapmaktadır.
Dolayısıyla heyecanlı bir döneme giriyoruz. Capelli’nin üreteceği yeni tekne modelleri ve Türkiye’de kurmayı planladığı üretim tesisiyle başarısını daha da ileriye taşıyacağına eminim.
Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ülkemiz denizciliğinin kalkınmasına katkı sağlayacak bu ortaklığın herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

haber-seydisehir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu