Haber

Nebi Hatipoğlu’nun neden istifa ettiği ortaya çıktı!

Yerel seçim öncesi siyaset. İYİ Parti’de istifalar ve ayrılıklar devam ediyor. Eskişehirli genç siyasetçi Nebi Hatipoğlu, “Türkiye’yi ve Eskişehir’i seven bir insan olarak siyasi yolculuğumda, Genelkurmay Başkanlığı’ndan bu yana, Eskişehir Milletvekili olarak seçildiğim İYİ Parti ile derin görüş ayrılıkları yaşadım. Seçim süreci.”

Bu görüş farklılığının temelinde ise Hatipoğlu’nun, AK Parti ve MHP ile işbirliği yaparak Eskişehir’e hizmet götürme fikri olmasına rağmen, DÜZGÜN Parti Genel Merkezi’nin bu fikre olumsuz baktığının söylenmesi yer alıyor.

HDP VE CHP HAKKINDA UYARI

Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun, UYGUN Parti Genel Merkezi’ni HDP ve CHP konusunda uyardığı, muhafazakar milliyetçi cepheyle birlik olalım dediği, genel merkezden olumsuz yanıt alınca UYGUN Partisi’nden istifa ettiği öğrenildi.

MİLLET İTTİFAKINA KATILACAĞI İDDİA EDİLDİ

Eskişehir gündemine bomba gibi düşen bu istifanın ardından kulislerde AK Parti’nin uzun süredir Eskişehir’de aradığı ancak bulamadığı Eskişehirli aday profilinin Nebi Hatipoğlu olduğu söyleniyor.

İyi Parti’den istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun Cumhur İttifakı’na katılacağı iddia edildi. Hatipoğlu, yerel seçimlerde İyi Parti’nin Cumhur İttifakı ile ortak aday göstermesi gerektiğini öne sürmüştü.

Milletvekili maaşını biri Çamlıca İlçesi’nde, diğeri Emek İlçesi’nde inşa edilecek iki aşevi projesine bağışlayan Nebi Hatipoğlu, 2006-2008 yılları arasında birlikte Europen (EUREN) CEO’su ve Eskişehirspor Başkanı olarak görev yaptı. Kemal Unakıtan ve Vali Kadir Çalışıcı ile birlikte. 12 yıl sonra sıfır lira borçla Süper Lig’e çıkan, taraftarın sevdiği bir isim.

KAYNAK: ESKİŞEHİR HABER/ ENES YALÇIN , HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu