Ekonomi

Coty, parfüm ve kozmetik ürünlerine olan yüksek talep nedeniyle yıllık çekirdek satış tahminini yükseltti

Coty (NYSE:COTY) Salı günü, güçlü müşteri talebi ve CoverGirl serisi de dahil olmak üzere yeni makyaj ve parfüm ürünlerine yönelik yüksek fiyatlar ile desteklenen yıllık çekirdek satış projeksiyonunda bir artış olduğunu duyurdu. Kozmetik pazarı, salgın sonrası güçlü bir büyüme kaydetti; müşteriler, tüketim alışkanlıklarını etkileyen ve ABD ve Avrupa’da büyük satın alımları erteleyen artan enflasyonun ortasında “uygun fiyatlı lükslere” öncelik verdi.

Coty’nin Amerika ve Avrupa’daki satış büyümesi, ilk yavaşlamanın ardından bu bölgelerde büyümenin hızlandığını bildiren güzellik devi L’Oreal’in yansımasıydı. Üst düzey “prestij” kategorisinde Burberry Goddess ve tüketici güzellik kategorisinde CoverGirl’s Yummy Gloss gibi önemli ürün lansmanları, bu segmentlerde çift haneli büyümeye katkıda bulundu.

CFO Laurent Mercier, Z Kuşağı demografisinin tüketici güzellik endüstrisindeki büyümeye aktif olarak katkıda bulunduğunu belirterek, “Depresif bir kategori görmüyoruz… ABD’de kokunun itibarı çok hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor.”

Coty, 2024 mali yılında çekirdek benzeri satış büyümesinin %9 ila %11 aralığında olacağını öngörüyor; Bu oran, daha önceki %8 ila %10’luk artış iddiasına göre bir iyileşmeyi temsil ediyor. Londra Menkul Kıymetler Borsası Kümesi’nin verilerine göre şirketin ilk çeyrek net karı %18 artışla 1,64 milyar dolara yükselerek 1,58 milyar dolarlık tahminleri aştı.

Coty ise geçen yılın aynı döneminde elde ettiği karın aksine net zarar açıkladı. Bu zararın nedeni hisse takasları ve yüksek maliyetlerdir. Şirket geçen yıl 125,3 milyon dolar kar elde ederken, ilk çeyrekte hissedarlara ait net 1,7 milyon dolar zarar açıklamıştı.

Coty, tüm yıl için düzeltilmiş hisse başına kazanç tahmininin 44 ila 47 sent arasında olduğunu doğruladı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

akoren-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu